443 poze   39883 vizite

cum se face trandafiri din zahar ars

As vrea in continuare sa tragem aceeasi concluzie si dupa expunerea operatiilor premergatoare lucrarii cu zaharul si fetelor noastre sa nu le mai fie asa frica de necunoscut inainte de a se apuca macar sa le faca.


REALIZAREA ZAHARULUI PT MODELAT DIFERITE FORME SI...TRANDAFIRUL DE ZAHAR


INGREDIENTE:750 G ZAHAR, 320 ML SIROP DE PORUMB(CORN SYRUP), 1 G CREMA DE TARTAR, 225 ML APA
MAI AVEM NEVOIE DE: MANUSI DE PLASTIC, FOARFECE, TERMOMETRU DE BUCATARIE, LAMPA DE BUCATARIE, PENSULA, CRATICIOARA DE CUPRU, CULORI(OBTIONAL)

2.SE PUNE ZAHARUL IN CRATICIOARA
3. SE ADAUGA APA
SE AMESTECA LA FOC MIC, PANA CAND CRISTALELE DE ZAHAR S-AU DIZOLVAT
5. SE ADUCE SIROPUL LA FIERBERE SI SE INDEPARTEAZA SPUMA FORMATA6. SPUMA PE CARE O INDEPARTAM ESTE UN REZID CARE CONTINE IMPURITATI NATURAL PREZENTE IN ZAHAR
7. FOLOSIND O PENSULA INMUIATA IN APA SE INDEPARTEAZA REZIDURILE DE ZAHAR SI SPUMA RAMASE PE PERETII CRATITEI
SE REPETA SPUMAREA DE 3-4 ORI PANA SIROPUL ESTE CLAR SI FRUMOS9. SE ADAUGA SIROPUL DE PORUMB CAND TEMPERATURA SIROPULUI DE ZAHAR ESTE DE APROX. 110oC
10. SI SE ADAUGA CREMA DE TARTAR
CREMA DE TARTAR SI SIROPUL DE PORUMB ADAUGATE LA TEMPERATURA DE 110oC VA REDUCE RISCULDECOLORARII
11. SE MASOARA TEMPERATURA SI CAND ACEASTA ESTE 150oC SE OPRESTE FOCUL
12. SE RIDICA SIROPUL DE PE FOC SI SE INTRODUCE CRATICIOARA CU SIROP INTR-UN VAS CU APA RECE
13. SE TOARNA SIROPUL PE O SUPRAFATA UNSA CU PUTIN ULEI14. INCEPEM SA IMPACHETAM ZAHARUL, LA INCEPUT ADUCAND MARGINILE SPRE INTERIOR
15. SI SE CONTINUA IMPACHETAREA PANA ZAHARUL ESTE DESTUL DE RECE PT A-L PUTEA TINE IN MANA
16. SI INCEPEM SA TRAGEM DE EL CU O MANA, IAR CU CEALALTA SA TINEM17. SI SE CONTINUA IMPACHETATUL PANA CAND INCEPE SA SE FACA TRANSPARENT SI LUCIOS
18. VA TREBUI SA-L IMPACHETAM DE APROXIMATIV 15-20 DE ORI19. SI IN FINAL, ZAHARUL ASA VA TREBUI SA ARATE, INAINTE DE MODELAREA IN DIFERITE FORME
20. PT TRANDAFIR SE FORMEAZA MAI INTAI UN CON21. DUPA CARE ATASAM PETALE22. CONTINUAM...23. SI MAI ATASAM PETALE...
24. SI IN FINAL ASA VA ARATA25. SAU SE FAC PETALE SEPARAT, ATASANDU-SE CU LAMPA DE BUCATARIE
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
3. SE ADAUGA APA ,SE AMESTECA LA FOC MIC, PANA CAND CRISTALELE DE ZAHAR S-AU DIZOLVAT
3. SE ADAUGA APA ,SE AMESTECA LA FOC MIC, PANA CAND CRISTALELE DE ZAHAR S-AU DIZOLVAT
5. SE ADUCE SIROPUL LA FIERBERE SI SE INDEPARTEAZA SPUMA FORMATA6. SPUMA PE CARE O INDEPARTAM ESTE U
5. SE ADUCE SIROPUL LA FIERBERE SI SE INDEPARTEAZA SPUMA FORMATA6. SPUMA PE CARE O INDEPARTAM ESTE U
6
6
7. FOLOSIND O PENSULA INMUIATA IN APA SE INDEPARTEAZA REZIDURILE DE ZAHAR SI SPUMA RAMASE PE PERETII
7. FOLOSIND O PENSULA INMUIATA IN APA SE INDEPARTEAZA REZIDURILE DE ZAHAR SI SPUMA RAMASE PE PERETII
9
9
continuarea de la 3
continuarea de la 3

Comentarii album • 2
anonim
adrian 26 November 2011  
sincer ... unde ai descoperit aceasta reteta si tehnica , sau de unde ai invatat-o ?
Raportează
anonim
carmen 10 March 2011  
este interesant dar mi se pare un pic cam greu
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.